Konu: Gerbera
View Single Post
Eski 17-05-2013, 19:29   #68
kgursan
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 17-01-2009
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi duygucan Mesajı Göster
Merhaba

bir süre önce heveslenip Gerbera aldim. Ilk basta saglikliydi hatta iki yeni cicek cikardi. Fakat sonralari yapraklari pörsüdükce su verdim ve sanirim yanlis yaptim. Burada bu cicegin cok su sevdigi yönünde mesajlar okumustum, ona aldanip fazla su verdim ve simdi yaprak dipleri cürüdü. Hatalarim sonradan arastirip tesbit ettigim kadariyla sunlar:

- Fazla sulamak
-Esintisiz ortamda bulundurmak
- Saksi dibinde su birakmak

Cicegimin daha önce cektigim ilk durumu ve son durumu fotograflarda görünüyor. Bilenler yardim edebilir mi acaba bundan sonra kurtarmak icin ne yapabilirim? Tesekkürler simdiden
Biliyormusunuz, Gerbera benim ilk aşkım dır!! Senelerce beraber, iyi-kötü günlerimiz oldu. 1986-1996 arasında gerbera yetiştirmeye çalıştım, bazen iyi oldu bazen kötü. En sonunda ekonomik olmayınca "Boşandık"!!

Hakkında okuduklarım-öğrendiklerim ;

1. Steril toprak (toprak sterilizasyonu) ve kesinlikle drenaj istiyor. Kökleri ıslak toprakta kalınca çalışmıyor ve bitki zayıflıyor ve hastalanıyor.
2. Belalı hastalığı. "phitophtora criptogea" fitoftora kök çürüklüğü (solgunluk) gelirse çözümü zor,atıp yenisini almalı.
3. Beyaz sinek ve tripsler, ve galeri güvesi yapraklarını çok seviyor.
4. Kumsal geçirgen toprakta az su verilirse gelişir.
5. Sağlıklı bitkinin yaprakları sıfır kesilse bile dipten yine yeni yaprak verir. ve de çiçek verir. azla gübre yaprak geliştirir, çiçek azalır.
6. 5-20 oC arasındaki sıcaklıklarda gelişir. en uygunu 15-18 oC dır.

kısaca zor değil ama derdini anlamak lazım. kolay gelsin

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön