View Single Post
Eski 15-05-2013, 22:27   #716
bay tömürcek
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina Mesajı Göster
Benim de bir sorum olacak:

Bahsettiğim gibi 2 tane sabah sefası tohumu ekmiştim, yakında şaşırtmam gerekiyor sanırım çünkü ilk gerçek yapraklarını çıkardılar. (Bir tanesinin kotiledon yaprakları tamamen sarardı hatta).

Şaşırtma yapacağım zaman normal bir saksıya mı dikmeliyim yoksa 1,5 litrelik pet şişeye mi dikeyim? Bu bitkinin kök yapısını bilemiyorum ancak tahmin yürütecek olursam sanki çok derin bir saksı ister gibime geliyor - yanılıyor da olabilirim (bahçem yok). Dolayısıyla 1,5 litrelik bir şişeye dikmiş olsam yeterince derinlik sağlamış olurum (muyum) ancak çapı dar olacak. Bunun bir sakıncası olur mu?

1,5 litrelik pet şişe mi yoksa çapı daha geniş ama derinliği daha az olan saksı mı? Ne dersiniz? Bu bitkiyi daha önce yetiştirmiş ve tecrübeli arkadaşlar bilgi verebilirse çok sevinirim.
Ben ben ben yetiştirdim Ablacım ben bahçeye ekerim bunları çok ta severim kendisini. Neyse bir sene heves edip 5 litrelik peynir tenekesine ektim tohumları, balkonun kenarına bağladım tenekeyi, sonra tohumları ektim baya çıktılar ama 4 kök bıraktım sık olmasın diye.

Teneke büyüktü ama çiçekte yer çiçeği diye büyük kullanmak istedim aslında aşırı bir kökü yok hatta az denecek kadar kökü var bunun, belki o pet şişe çok dar olur ama bana kalırsa 7 numara saksı o iki kök için de ideal olur gayet güzel gelişirler.

Şu ayrıntı çok önemli toprağı kurutmamaya özen göster ablacım yani şöyle söyleyeyim benim tenekedeki toprak çabuk kuruyordu sonra yapraklar hemencik buruşuyordu hatta dökülüyordu altları, en son artık sulaya sulaya açtırmıştım balkonda. Ama yerdeki gibi güzel gelişip çiçek açmadı açıkçası.

bay tömürcek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön