Sn mandalinleerik,
- Cüce nar maalesef çok yavaş kalınlaşan ve uzun yıllar geçse bile kalınlığı bir parmağı zor geçen bir tür. Benim ilk adaylarım da cüce nar idi ve zaman içinde inanın küçülte küçülte en son mame boyuta (10-15 cm) getirdim

Dolayısıyla benim tavsiyem kalınlaşması için uğraşmak yerine mame hale getirmeye yoğunlaşın. Çok daha hoş olacaktır veya alternatif olarak normal nar türlerini de bonsai için kullanabilirsiniz. Hem daha hızlı kalınlaşır hem de yaprakları da neredeyse aynı boyutta küçülebilir.
- Saksı değişimi için bence acele etmeyin. Böyle bir saksıda gelişimi çok hızlı olacaktır. Dilediğiniz gelişim seviyesine yaklaştığı zaman düşünürsünüz bunu.
- Beni dinlerseniz çiçeklenmesine, hele de meyve tutmasına izin vermeyin. Gelişimini büyük ölçüde yavaşlatıyor, hatta duruyor. Çiçeklenmesine izin vermezseniz daha hızlı dallanır.
- Benim ağacım olsaydı; bu sene hiç müdahale etmeden gelişmesini serbest bırakırdım ve gelecek sene şubat ayında boyunu mameye uygun şekilde kısaltır (7-8 cm maks.) süpürge tarzı çalışırdım (düz gövde kalsın dediniz diye bunu öneriyorum). Bu ağaç için benim zevkim böyle olurdu
Kolay gelsin...