Erdem bey gerçekten taktir ediyorum sizi son iki yazınızda benim aşağıda yazacaklarımı siz yazdınız zaten tebrikler.
Az önce bayer'in Decis ürün müdürü ile görüştüm.ilk olarak dediği decis'in ruhsatlı bir ilaç olmadığı ama insektisit olarak ceviz de zaten ruhsatlı bir ürün de yok dedi.Bazı fungusitler de (maneb gibi) ruhsat olduğunu da belirtti. Bu yüzden illaki kullanmakta ısrarlı iseniz ben size tekrar decisi tavsiye ediyorum dedi.
Satıcının söylediği oranı söylediğimde ise yanlışlık olduğunu dozun bu kadar yüksek olmaması gerektiğini maksimum 100 litre suya 50 ml. decis konması gerektiğini söyledi Neden böyle bir oran söylendiğini de soracak bakalım...
Böyle bir forum sitesine üye olmasaydım,araştırmadan,soruşturmadan ben bu ürünü satıcının söylediği oranda kullanacaktım ne acı !!!
Şimdi bir de şöyle bir tezatlık var.Bahçede hala bu yeşil çekirgeler yeni filiz vermiş sürgünlerin uçlarını şu anda bile yiyorlar,dün bahçede çalışan arkadaş tekrar gidip gözle kontrol yaptı ve yine aynı olay, orman tarafına yakın olan sırada yok.Diğer sıralardaki çekirgeleri de yok etti.Bu yüzden ben bu decis'i istemesem de 100 litre suya 50 ml. uygulayacağım.
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
|