Ticari olarak satış yapan firmalardan çok sağlıklı bilgi alabileceğinizi sanmıyorum.
Ben geçenlerde hastalıkla ilgili değil ama sadece ilaçların karışılabilirliğini sormak için aramıştım. Oradaki teknik personel bana bir sürü Latince isim saydı (hastalık isimleri) sonra onu da at bunu da at dedi. He hoş dedim kapattım
Demin bahsettiğim konuyla ilgili olarak örneğin hububatta kullandığınız kimyasal ilaç aslında bakırı bitki tarafından alınamaz hale getiriyor. Kimyasal ilaçların yaptığı çinko, demir, manganaz gibi hayati minerallere yapışarak fizyolojik değişikliklerle bitki tarafından alınamaz bir hale dönüştürüyorlar.
Glyphosate ise artınlara (artı yüklü taneciklere) yapışarak tüm minerallerin alımını engelliyor. Glyphosate'ın alımını azalttığı mineraller şunlar : B, Ca, Cu, Co, Fe, K, Mg, Mn, Ni, Zn
Bu kapatma işlemi de bitki bünyesinde gerçekleştiği gibi toprak içerisinde de gerçekleşiyor.
Ayrıca toprak da bozunduğu söylense de aslında bozunmuyor. Hatta aradan yıllar geçse bile tekrar eski haline dönüp gene bitki besin maddelerinin alınabilirliğini azalttığı ortaya koyulmuş.
Bu arada bizde yapılan araştırmalar da bunu destekliyor.
http://research.sabanciuniv.edu/128/1/stvkaf01889.pdf