View Single Post
Eski 14-05-2013, 18:17   #482
fatih88
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-05-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi xamid Mesajı Göster
Bu bilgiyi hürriyetin bir yazısından almıştım Hürriyet Arama Mobil
ama kontrol de etmemiştim. Kusura bakmayın.
Bu arada diğer rakadaşlardan yardımcı olanlar çıkabilir diye soruyorum bunun dereotu olmadığı kanaatine nasıl vardınız? Veya bunun dereotundan farkları ne?
dereotu ailesinden de olabilir,yabaniside olabilir,kimi egrelti diyor,oda farklı bişiey,belki egrelti otu olabilir,çarkşırada benziyor,ama böyle bişey degil,farklı bir ismi var,bence,çünkü bolca olmasına ragmen,pazar tezghında seze,meyva altını süslüyor,dereotundan daha uzun,plastik,gibi sapı sert,içi,ekşi tadı,kokusu,kıl şeklindeki yaprakları uzun,pazarda dahi tüm hallerde satılmasına ragmen kimse bilmiyor,ismini,bitkinin 3 ayrı fotosunu koydum,geniş şekilde,,dereotu rezeeneyide iyi biliyorum,bu bitkinin çalı gibi çiçegide açmıyor,çalı gibi sert 1-2 m boylarında,egreltiyi andırıyor,şekli,dereotunun,yelpaze şeklinde,çıktıgını düşünün,3 fotoyu yeterince inceleyen arkadaşımızın,bulabilcegine inanıyorum,ve ender bulunan bir türde degil,yani,pazar,haller dolu,bu bitkiyle,kimi yeniyo,diyo,kimi,zehirli diyo,kimi helis dedi,kimi fış fış,yabantırak dedi,dereotu yabanisi,bide tepelik,uçurum dibi,yerlerde bol,ama nette gezmediğim,bakmadıgım yer kalmadı,bi türlü adı yok,bakalım,kısmet bekliyorum...

fatih88 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön