View Single Post
Eski 13-05-2013, 22:08   #160
Sakaki
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eddie dean Mesajı Göster
merhabalar

fidanliktan alinmis(serada duruyormus) ve çin karaagaci oldugunu düsündügüm bir bonsaim var. daha yeni tanisiyoruz ve bu konudaki bilgi eksikliklerimi forumu
okuyarak gidermeye çalistim. ancak yinede birkaç soruyla basinizi agriticam.

ilk alindiginda çok az sayida sararmis yapragi vardi. sulama problemidir dedim ve bu çesitte tek bunu bulabilmistim.o yüzden aldim.sararmis yapraklari budadim.


1- topragin nasil toprak oldugunu bilmiyorum.forumda bu gibi yerlerden alinan bonsailerin topraginin degisilmesi gerektigi yaziyordu. o yüzden mayis ayinda toprak degisimini yapmalimiyim sizce ?

2- bir de bu besin konusunda çok çesitli yorumlar var. o yazilarin içinde kayboldum açikçasi. bonsainin durumunu su an bilmedigimden degerlere göre potasyumu fazla mi olsun az mi olsun karar veremiyorum.o yüzden esit degerlerde olan bir besini önlem olarak simdilik kullansam bir sakincasi olur mu ve ne kadar siklikla kullanmaliyim ?

3 - fotograftada gözüktügü gibi bonsaiyi tam köseye yerlestirdim.her iki pencereden de hava ve isik almaktadir. konumunu sever umarim.dedigim gibi su an sadece yasatmaya ve bir düzen olusturmaya çalisacagim.dışarıda tutmam mümkün olmadığı için evde yapmak zorundayım.

4- budama ve telleme gibi işlemleri bu aylarda yapmalıyım. hem şekil verme hemde sağlıklı büyüme açısından soruyorum.

ilginize simdiden tesekkür ederim.

fotografları bir sonraki mesajdaa yüklemek zorundayım galiba
Sn eddie dean,

Aramıza hoş geldiniz öncelikle.

Sorularınızı cevap vererek yardımcı olmadan önce sizden bir istirhamım olacak; rica etsem mesajlarımızda Türkçe imla, gramer ve yazım kurallarına elimizden geldiğince dikkat edebilir miyiz? Gördüğüm kadarıyla klavyenizde Türkçe karakter var, ancak yazınızın bazı kesimlerinde Türkçe karakterler varken bazı kısımlarında yok; bu, mesajınızı okumayı ve anlamayı zorlaştırıyor.

Ayrıca cümlelere başlarken ve noktalardan sonra da büyük harf kullansak gerçekten daha da şık olur.

Bir de fotoğrafları doğrudan foruma yüklemeniz gerekiyor. http://www.agaclar.net/forum/sik-sor...avuzu/6256.htm başlığındaki talimatlar size yardımcı olacaktır. Mesajınızın altındaki "Düzelt" düğmesini kullanarak bu hususları düzeltebilirsiniz.

Yardım ve anlayışınız için teşekkür ediyor ve sorularınıza elimden geldiğince cevap veriyorum:

1) Öncelikle mümkünse adayınızı, toprağını ve saksı durumunu net gösteren fotoğraflar çekip yükleyebilirseniz harika olur. Tarih itibariyle toprak ve saksı değişimi için artık geç. Bu işlem için en uygun dönem kış sonu-ilkbahar başıdır.

2) Bitkinin gelişme döneminde, eşit oranlı bir gübreyi az miktarda (örneğin 10-10-10 veya 8-8-8 gibi ) ve 2-3 haftaya bir vermeniz genel anlamda tavsiye edilebilir ama bu durum elbette ağacın türüne göre de farklılık gösteren bir konu. Çamların gübreleme rejimi ile yaprak döken bir türün veya karaağaç ile zeytinin gübreleme rejimleri birbirinden farklı.

3) Bitkinin özellikle önümüzdeki yaz aylarında sıcaktan bunalmayacağı, ışığın yanı sıra yeterli hava akımı da alabileceği bir yer seçmenizde fayda var.

4) Ufak tefek budamalar sorun olmaz ama ağır budamalar için kış sonu-ilkbahar başını tercih etmelisiniz. Telleme için bitkinin gelişmesinin durduğu veya çok azaldığı dönemler uygun olur. Örneğin kışın uykudayken veya yaz sıcaklarının pik yaptığı dönemler (tellenen bölgeleri sık kontrol etmek suretiyle)...

Kolay gelsin

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön