merhabalar
fidanliktan alinmis(serada duruyormus) ve çin karaagaci oldugunu düsündügüm bir bonsaim var. daha yeni tanisiyoruz ve bu konudaki bilgi eksikliklerimi forumu
okuyarak gidermeye çalistim. ancak yinede birkaç soruyla basinizi agriticam.
ilk alindiginda çok az sayida sararmis yapragi vardi. sulama problemidir dedim ve bu çesitte tek bunu bulabilmistim.o yüzden aldim.sararmis yapraklari budadim.
1- topragin nasil toprak oldugunu bilmiyorum.forumda bu gibi yerlerden alinan bonsailerin topraginin degisilmesi gerektigi yaziyordu. o yüzden mayis ayinda toprak degisimini yapmalimiyim sizce ?
2- bir de bu besin konusunda çok çesitli yorumlar var. o yazilarin içinde kayboldum açikçasi. bonsainin durumunu su an bilmedigimden degerlere göre potasyumu fazla mi olsun az mi olsun karar veremiyorum.o yüzden esit degerlerde olan bir besini önlem olarak simdilik kullansam bir sakincasi olur mu ve ne kadar siklikla kullanmaliyim ?
3 - fotograftada gözüktügü gibi bonsaiyi tam köseye yerlestirdim.her iki pencereden de hava ve isik almaktadir. konumunu sever umarim.dedigim gibi su an sadece yasatmaya ve bir düzen olusturmaya çalisacagim.dışarıda tutmam mümkün olmadığı için evde yapmak zorundayım.
4- budama ve telleme gibi işlemleri bu aylarda yapmalıyım. hem şekil verme hemde sağlıklı büyüme açısından soruyorum.
ilginize simdiden tesekkür ederim.
|