View Single Post
Eski 13-05-2013, 16:41   #11353
Nevzer
Ağaçsever

Nevzer's Avatar

Giriş Tarihi: 06-05-2013
Menekse

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
"Variegated" diye tanımlanan alacalı türde bir menekşe sevgili Nevzer. Forum üyelerimiz arasında picasso diye adlandırdığımız güzel bir tür

Bu menekşeyi ne zaman aldınız? Aldığınızdan ya da yetiştirdiğinizden bu yana alacalı yaprakları ilk kez mi veriyor?

Alacalı yapraklı türlerde alacalı yapraklar daha çok serin havalarda belirginleşiyor. Fazla ışık ya da azot oranı yüksek gübre yapraklardaki beyaz rengin azalmasına hatta kaybolmasına neden olabiliyor.
Tesekkur ederim Maki01
Bu menekseyi aralikta almistim ve ilk defa boyle yaprak cikartiyor. Forumda okudugum bazi yorumlar dorultusunda orta yapraklarini koparmistim ve ardindan bu renk yeni yapraklar geldi. Ciceklerim camin onunde ve tum gun isik aliyor. Simdilik herhangi bir besinde kullanmadim. Bu sekilde degisim gostermesini anlamadim dogrusu.

Peki bundan sonra ne yapmaliyim. Resimde dikkatli bakinca hemen ya tarafinda normal renkli yapraklar cikiyor. Ayrica resimde tam belli olmuyor ama iki yerde daha bu acik renkli yapraklardan cikacak cok ufak resimde belli olmuyor.

Nevzer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön