Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux
Merhaba arkadaslar,
Agaclar.net'e bu resimleri yuklerken israrla sorun cikardilar,Dolayisiyla boyle yuklemek zorunda kaldim.
Ilk iki fotograf bizim ilk yaptigimiz ve dayimin hatali buldugu havai koklendirme resimleri.
Kullandigimiz karisim %45 cocopeat,%50 toprak,%5 derekumu
Bu ikiside dayimin dogru yaptigina inandigi havai koklendirme.Babam da dayimda kafami karistirdigi icin hangisi dogru yorumu size birakiyorum.Bu durumda ikisi de yanlissa ne yapmali ? diye de sizlere soruyorum.
Genel fotograflar
Tekrardan sizlerden ozur dilerim,konu bitkinin hayati olmasi inanin koymayacaktim resimleri.
Saygilar
|
Resimleri sizin için bir yükleyim dedim sn Charlaux ama linkini verdiğiniz resimlere baktığımda çoğunun bulanık ve anlaşılması zor olduğunu görünce vazgeçtim.
Ancak anladığım kadarıyla:
1) Kabuk soyma işlemi kesinlikle hatalı olmuş.
2) Kullandığınız karışım kesinlikle hatalı olmuş.
3) İkinci deneme yapılan bölge de maalesef hatalı olmuş
Bence vakit kaybetmeden başka bir dalda deneyin baştan, ancak:
1) Kabuk soyma işleminde: soyacağınız kabuğun kalınlığı dalın çapına eşit olmalı VE kabuğu odun dokuya ulaşana kadar soymalısınız. Bunun için soyulacak kısmın üst ve alt sınırını belirleyip, maket bıçağı gibi keskin bir bıça ile düzgün bir kesikle kabuğu çıkarırsanız iyi olur.
2) Kullanacağınız karışım %100 nem tutan cinsten olmalı, içerisinde dere kumu gibi nem tutmayla alakası olmayan bir madde olmamalı. Mümkünse sphagnum yosunu, perlit, torf gibi malzemeler kullanın (önem sırasına göre yazdım).
3) Bölgeyi bantla değil de hem hava almayacak (içindeki maddenin nemini kaybetmemesi için), hem de güneş ışığına engel olacak malzemelerle kapatın. Örneğin streç film ile güzel bir kapamadan sonra siyah bir örtü ile kapatabilirsiniz. Aslında Ali H. Ali'nin yaptığı güzel anlatımlı ve fotoğraflı havai köklendirme örnekleri var, onlara bir bakın bence.
Pek iç açıcı olmadı ama durum bu maalesef
Kolay gelsin.