Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba
Soklakta yaşayan kediler, köpekler.
İnanın sevgi delisidir. Başını bir kere okşayın sizi hiç unutmazlar. Hele bir de karnını doyurduysanız. Onlar zaten hissediyor kendine yardımcı olacak, kendini sevecek kişileri,
Onlar can dır, can. Gözlerine bakın ne demek isiteğimi çok iyi anlarsınız.
.
|
Sahipleri tarafından gezdirilen bazı köpeklere bazen bende güvenemem ama bu sokak köpeklerinden asla ürkmem ve çekinmem..gerçekten ufacık bir sevgiye bile muhtaçtırlar; hemen dost olurlar..
İstanbul'da yaşadığım semtte yüzlerce sokak köpeği var tabi..Bunların gelip geçerken hiç çekinmeden başlarını okşarım..
Ama bazı insanlar yine de bunlardan çok korkuyor..Korkmamaları için gerekli şeyleri yaparım onlar geçerken..Korkmaları için bir neden olmadığını onları hemen severek kanıtlamaya çalışırım..
Bugün sahilde gezerken eşimle bankta mola vermiştik..yanımızda horul horul derin uykuya dalmış, çimenlere yayılmış iki köpek vardı..Herhalde mangalcıların tavuk ızgara kemiklerinden çok fazla yiyip kendilerinden geçmişler diye yorumladım..
Derken yanımızdan üç-dört yaşlarında çocuklu bir aile geçiyordu..Çocuk köpekleri görünce ''eeee..eee'' demeye, yani uyuduklarını söylemeye çalıştı..Anne baba tedirgindi..çocuğu köpeğe yaklaştırmak istemediler önce..ben hemen kalktım, köpeklerin birisini severek uyandırdım..sevmeye devam ettim..çocuğa da ''gel sen de sev'' dedim..
Anne baba tereddüt ettiler ama bir müddet sonra onlar da çocuklarına bir zarar gelmeyeceğine inandılar ki, ''sev hadi sende oğlum'' demeye başladılar..
Çocuğun çok hoşuna gitti, çok sevdi köpeği..zor ayırdılar onu köpeğin yanından..
......
Bir de, dikkatimi çeken iki durum var:
- Bazı sokak köpeklerinin çöp toplayıcılarına çok havladıklarını, onlardan hoşlanmadıklarını görüyorum..Herhalde köpeklerin yiyeceklerini temin ettikleri çöp konteynerlerini karıştırdıkları ve belki de kendilerine ait olması gereken yiyecekleri aldıkları için onlardan hoşlanmıyorlar diye yorumluyorum bu durumu..
- İkinci olarak, bazı sokak köpeklerinin bazı taksi ve taşıtlar geçerken araçlara saldırdıklarına tanık oluyorum..Çok düşündüm bunu niye yaparlar diye..
Sanıyorum bu köpekler, bir arkadaşlarına, yavrularına veya anne babalarına bir araç çarpıp yaraladığı veya öldürdüğü için düşmanlık besliyorlar..Böyle bir çarpma-öldürme olayına tanık olan bir köpek bu yüzden araç hızla yanlarından geçerken saldırıyorlar..
Bunu ancak böyle yorumlayabiliyorum..