Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak
Sn h_dogan, bahce sayfanizi ilgiyle takip ediyorum. Bitkilerinize cok ozen gosterdiginiz belli.
Tahmin ederim ki sizin ikliminizde domateslerde solgunluk hastaligi cok goruluyordur. Buna karsi nasil bir onlem aliyorsunuz (ya da onlem aliyor musunuz)?
http://www.agaclar.net/forum/1152885-post818.htm adresindeki mesajinizda gosterdiginiz dolmalik kabak cesidi yerli midir?
Bir de karpuzu gun icinde kismen golge goren bir yerde mi yetistiriyorsunuz? Adana'nin sicagi bastirmadan mutlu mutlu meyve tutmus. Adana sartlarinda karpuz ve kavunlar en son ne zaman topraga ekiliyor?
|
Ziyaretiniz ve beğeniniz için teşekkürler Sn. birnefestoprak. Elimden geldiğince ilgileniyorum bitkilerle.
Domateste solgunluk derken fungal etmenleri mi kastettiniz? Eğer Fusarium
vb lerini kastettiyseniz bizim bahçe toprağı pek su tutmadığı için o yönden şanslıyım genelde solgunluk pek yok şükür.
Dolmalık kabağa gelince takastan aldığım istiridye kabak desem inanır mısınız? Bu kadar fazla bir açılım beklemiyordum açıkçası. Ama dolmalık olarak çok güzel yani istiridye çıkmadığı için sevindim desem yeridir. Yalnız diğer beyaz olanı da istiridye diye ektiğim tohum. Yani ikisi de farklı dolmalık çıktı. Ama işin iyi tarafı da her koltukta bir dişi çiçek olması.
Karpuzlar nerdeyse bütün gün güneş görüyor. Bu karpuzlar kabak anacına aşılı. Ben ilk başta üzerini örtmüştüm şu anda bitkinin gelişimi müthiş, 3 tane de kesin tutan meyve var. Tam olgunlaşmadan koparmayacağım, tam olgunlaşınca tadı çok güzel oluyor.
Karpuz haziran sonuna kadar rahatlıkla ekilebilir ama ticari olarak yazın ekilenler fazla meyve tutmadığı için pek verim alamıyorlar. Kavun da karpuz gibi ekiliyor. Şu anda tünellerde ekenler topluyorlar karpuzu da kavunu da. Kavun temmuzda da ekilebilir tabi hastalık ve zararlıları iyi kontrol etmek lazım.