View Single Post
Eski 11-05-2013, 21:31   #209
Filiz Alataş
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-05-2013
Foruma az önce üye oldum. Üyelik onayı sırasında okuduğum kurallar şimdiye kadar gördüğüm tüm kurallardan farklı olduğu için bu başlığı inceleme ihtiyacı hissettim. Öncelikle gösterilen özenden dolayı teşekkür ederim. Kuralları ve tartışmaları okurken gülümsediğimi fark ettim.

Muhasebecilik yapıyorum. Mesleğimiz gereği sürekli insanlarla yazışmalar yapıyoruz. Elektronik postaların selamsız, sonuçsuz yazılmasını sineye çekeli çok oluyor. Zaman zaman vergi dairesi, sigorta gibi kurumların çalışanları bile resmi metinlerde ne dediği anlaşılan paragraflar yazamıyorlar. Daha önceki mesajlarda meseleyi eğitime bağlayanlar da var, eğitimle ilgisi olmadığını söyleyenlerde.

Etrafım genelde yaşı 30'u geçmiş üniversite mezunu insanlarla çevrili. Dilekçe yazarken anlamsız cümleler kuran bir iş arkadaşıma şimdiye kadar kaç kitap okuduğunu sorduğumda aldığım cevap "hiç" oldu. Bence mesele eğitimin içeriği ile ilgili. Okuma alışkanlığı kazandırmayan, araştırmaya yönlendirmek yerine ezberi dayatan eğitim sistemimiz değişmediği sürece sıkıntı devam edecektir, yılların alışkanlığını site kuralları ile değiştirmek mümkün olamayacaktır diye düşünüyorum.

İyi akşamlar.

Filiz Alataş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön