View Single Post
Eski 11-05-2013, 17:39   #3600
altay ceviz
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 07-05-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Erdem Mesajı Göster
Arkadaşım bak bunu ben söylemiyorum.

Ceviz konusunda 20 yıldır çalışan Türkiye'de bir sürü yerli ceviz çeşidini ülkemize kazandıran Yrd. Doç. Dr. Mehmet Sütyemez hoca söylüyor.

Ben de bu noktada problemin çözümüne yönelik Tarım Bakanlığından bilgi istedim.

Artık ilgili kurumlar gerekli konuyla ilgili idari ve yasal işlemleri yapacaktır.

Hiç bir hocamıza en ufak bir sözüm yok saygıyla karşılıyorum fikirlerinizi
2012-2016 orman bakanlığı ceviz eylem planı kitapcığı 11 sayfa
Ceviz tek evciklidir.Erkek ve dişi çiçek aynı ağaçta fakat farklı yerlerde bulunur.Bir önceki gelişme döneminie ait ilkbahar sürgünlerinin ucunda meydana gelen çiçekler ise dişi çiçekler olarak nitelendirilir.Çiçeklenme sırası yönüyle,erkek çiçekleri önce açan çeşitler protandri, dişi çiçekleri önce açan çeşitler protogeny,erkek ve dişi çiçekleri aynı zamanda açan çeşitlere ise homogamy olarak isimlendirilir.Genellikle 1-3 dişi çiçek bir arada bulunur.ANCAK10-18 DİŞİ ÇİÇEĞİN BİR ARADA BULUNUP SALKIM CEVZİLERİN OLUŞTUĞUDA BİLİNMEKTEDİR.
Tamamen alıntıdır satırı satırına .BU kitapcığı incelerseniz kimin bilgilerinden yararlanıldığını göreceksin ben isim vermiyorum
Bir soruda ben size sormak istiyorum Litaratürde böyle bir tür yok tescilli değil diye siz bu cevizi görmezdenmi geleceksiniz yoksa görmeyimi istemiyorsunuz
Bir hatırlatma daha cevizin meyvesinden üretim yapanlar :ceviz meyvesinden üretilmiş fidan diye yazarlar faturaya çünkü aslı budur
Size ne kadar görüntü yükleyip ne kadar video yükleyip izletsemde ikna olmayacaksınız ben bu kanıya vardım çünkü fikriniz sabit cevizden fidan olmaz
ama biz yaptık oldu ispatada hazırız siz anlamazsanız anlayan biri ile ziraat mühendisinizle buyrun gelin yerinde görün inceleyin
ayrıca dilediğiniz yerede şikayet edebilirsiniz biz kanunsuz hiç bir iş yapmıyoruz
devletimize vergimizi veriyoruz fidan üretici belgemiz var kayıt sertifikamız var saygılar

altay ceviz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön