View Single Post
Eski 11-05-2013, 15:22   #3598
Lilium
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fındıkçı74 Mesajı Göster
sitelerine bakınca güya çok büyük fidancılar ne büyüğü be en büyük sahtekarlar
Sayın fındıkçı, geçmiş olsun.

Fidanların yerli olduklarından eminsen hiç durma açıkla. Büyük fidancı dediğimiz türkiyede bir tanesi bursada muharrem yavaştır, biri selami bayrak, diğeri denizlide ekiz fidancılık ekiz fidancılığın sanırım chandler üretimi yok, en azından ben öyle biliyorum.

Büyük fidancı dediğin bunlardan biriyse bunların böyle bir şey yapacakları aklımın ucundan dahi geçmez, yapmışsalar da bu kadar mı bozulduk diye beni çok üzer.

Diğerleri büyük fidancı değillerdir çoğu aile işletmesi ve bu gibi aile işletmelerinde olan yanlış fidan gönderimlerini sıkça duyar oldum, (Bilhassa bandırma sahil yenicede bir kaç kişi tüm sahil yenice köyüne leke getiriyor, bunlar toplaşıp denetimli bir şey oluşturamazsalar tüm köy ağır darbe almaları kaçınılmazdır, tabi bu arada da vuran vurduğuyla kalır) bu duyumlarımdan da bende güven bırakmadı ve benim fidan üretmeye başlamamda sırf bu nedendendir,
Bazı arkadaşlar fidancı ismi soruyor, inanın bu gibi bir şeyle suçlanmayayım diye isim veremiyorum,
O nedenledir ki, en güveneceğin şey kendi üretimindir deyip kendim üç beş üretmeye başladım sertifika veremesem de ne verdiğimden eminim en azından allahın huzurunda ya da vijdani olarak rahat olacağım.

Bunları açıklamamız gerekiyor, benim de geçmişte böyle bir aldatılmışlığım vardır hadi bizim ki istisnadır dedik şimdiye kadar sustuk ama görüyor ve gelen bilgiler doğrultusunda sadece ben kazazade değilim, Dükkanı yeni yerime taşıdığım için evrakları şu an bulamıyorum bulduğumda bende açıklayacağım, yeter artık ya nedir bu rezalet...

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön