View Single Post
Eski 11-05-2013, 14:45   #38
yarenimex
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-03-2010
Sayın Pritt, yerden ısıtma düşünüyorsanız maliyetler sizi caydırmasın.Çünkü değişebiliyor.Ben de mevcut evimin üstüne bir çatı katı yaptım, çatı katına yerden ısıtma, halen kullandığımız bölüme de radyator döşettim. Yaklaşık 130 metrekare her kat. Katı yakıtlı ısıtma aygıtını henüz satın almadım ama yaklaşık 4500 - 5000 TL arasında olacak gibi. Yerden ısıtma için 600 metre boru, iki adet kollektör kullandılar. Büyük mekanlarda ısıtma borularınına ayrı ayrı vana yaptılar, boru uzunluğu tek vanada 100 metreyi geçmemesi gerekiyormuş. Her birimin ısıtma kontrolunu bağımsız yapmak için ayrı ayrı vana koydular. Her odaya da birer termostat.Ayrıca her iki kata da kışın güneş enerjisinden sıcak su eldesi biraz şansa kaldığı için boiler de koydular.Tabana döşedikleri izolasyon köpükleri Alman malı diğer malzemeler yerli üretim. İşçilik dahil petek döşemesi ve yerden ısıtma 9250 ye maloldu, yerden ısıtmanın üzerini de komple fayans kaplattım. Ben şubatta işi verdim martta da yapıldı. Yani işi yaptırdığınız dönem de maliyetlere etki ediyor. Ama şunu da belirteyim yerden ısıtmayla petekli ısıtma arasında maliyet olarak önemli bir fark yok , hemen hemen aynı. İşi vermeden veya karar vermeden önce bu işleri yapan bir kaç değişik müessese ile görüşmelisiniz bence..

yarenimex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön