Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi milaca2010
Sn. h_dogan; Öncelikle lif kabağını takipteyim, sn. Selçuk boz beyin gönderdiği lif kabağı tohumları henüz yeni çimlendiler, bakımı hakkında bilgileriniz benim için önemli, yerdemi yoksa sardırılarakmı ilerliyor, su ihtiyacı nedir gibi, çünkü ilk olarak yetiştiriyorum, şimdiden teşekkürler.
Beyaz nervürlü mor petunyanız harika, muzlar hevenk hevenk olmuşlar, domatesleriniz döktürmüş maşallah, her şey çok güzel, emeklerinize sağlık, bahçenizin bereketi bol olsun.
Esenkalınız...
|
Sn. milaca lif kabağı sıcağı seven bir bitki tabi kabakgil olduğu için suyu da sever yeterince vermek şartıyla. Diktiğim yer biraz gölge kaldı ama yukarıya sardıracağım için yaprakları yeterince güneşi gördükten sonra coşacaktır. Ben tel çekip yukarıya çıkartacağım çünkü yerde bırakırsam gülleri perişan eder, siz de sardırmayı düşünüyorsanız bitki büyüdükçe alttan bir sürü sürgün verecektir onları budayın ki yukarıdan büyüsün yoksa önünü alamazsınız. Ben büyüdükçe burdan paylaşır budamaları da fotoğraflarım kısmet olursa.
Petunyaları takastan gelen tohumlardan yetiştirdim çok güzel oldular yaklaşık 20-25 saksı yaptım. Mor beyaz olanlar bir kaç çeşit kiminin beyazı biraz az kimininki daha fazla ama mor renk ağırlıkta. Diğer iki renk pembe ve beyaz.
Muzlara gelince 2 tane daha salkım çıkaracak olan var. Onlar bu ilk çıkan salkımdan daha güçlü olacaklar çünkü yaprakları daha fazla.
Sağlıcakla kalın.