View Single Post
Eski 09-05-2013, 08:49   #21
altay ceviz
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 07-05-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 30
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Çamtepe Mesajı Göster
Teşekkürler altay ceviz.

Ancak "diğer cevizlerde olduğu gibi Altay Ceviz'de de önemli" dediğiniz kısmı açmanız lazım. En azından 150 kg verime ulaştığınız bahçenin toprak tahlillerini (30-60-90cm), su tahlillerini, uygulanan gübre ve ilaç programlarını yazmalısınız.

"Taban suyu 5 metreden yukarıda olmayan" dediğimiz zaman Türkiye'deki tarımsal arazilerin çoğunu saf dışı bırakıyor durumda olursunuz herhalde. Zira ortasından akarsu geçen çoğu ovalarda 5 metreye boru çakın su çıkar. Meyilli alanlarda da 5 metre toprak kalınlığı her yerde bulunur mu çok emin değilim. yani kök gelip kayaca vurduğunda ne oluyor bunu da düşünmek lazım.

Neyse, size tescil sürecinde başarılar dilerim. Umuyorum tescili alırsınız ve bilgiler doğrudur da Türkiye'miz bu kadar değerli bir ceviz türüne kavuşmuş olur.

Syg.
Sayın ÇAMTEPE doğrudur ülkemizin çoğu arazisinde 5 metreden su çıkıyor olabilir ama bir o kadarda kıraç arazi var biz bu ürünün kıraç olduğunu başından beri söylüyoruz.Gönül isterdiki sulu suzuz kireçli kiraçsiz her yerde yetişsin ama malesef o kadar kusursuz bir tür bulunacağını tahmin etmiyorum.İlerleyen zamanlarda daha çok açıklamalar yapılacak öğrendiğimiz bildiğimiz her şeyi sizlerle paylaşmaktan keyf alacağımı belirtmek isterim saygılarımla

altay ceviz Çevrimdışı   Başa Dön