View Single Post
Eski 09-05-2013, 08:28   #3562
Erdem
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-02-2011
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 200
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi m.gökhan Mesajı Göster
Arkadaşlar selamlar , pazar günü bahçemdeydim ve taşıma su ile fidanları suladım. 60 fidan olduğundan oldukça yorucu oldu benim için . Fidan başı 20 lt kadar dökmeye çalıştım. Yaylaya haziran başı su gelicek , acaba tekrar sulamak gerekirmi ( dediğim gibi çok zahmetli bir inşallah gerekmez ) ?
Sanırım cevizler Haziran başına kadar idare edebilir. Aslında Mayıs ayı içerisinde bir su daha verseniz daha iyi olur diye düşünüyorum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi m.gökhan Mesajı Göster
İkinci olarak şebin ve bilecik cinsi fidanlar boyunlu gözlerden sürmüş , bazı konularda boyunlu gözleri kırın düğme gözden sürsün filan diye yazılmış . Bu işlemi yapmasam ne kaybederim ? Yapmak için geç mi kaldım ?
Boyunlu göz en üstte bulunan göz boyunlu göz, onun altındaki düğme göz ve onun da altında çoğu zaman görülmeyen göze nokta göz diyoruz.

Eğer boyunlu göz herhangi bir nedenle zarar görürse düğme göz sürer.

Boyunlu gözlerin koparılmasının esprisi şudur. Boyunlu göz daha dik bir dal oluşturur düğme göz daha geniş açılı bir dal oluşturur. Dalların geniş açılı gelişmesi için boyunlu gözleri koparabiliriz. İklim şartlarının soğuk geçtiği yerlerde boyunlu gözlerin koparılması havanın biraz daha ısındığı tarihlere ertelenebilir.

Erdem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön