View Single Post
Eski 09-05-2013, 08:13   #3052
tturt
Ağaç Dostu

tturt's Avatar

Giriş Tarihi: 20-04-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Sayın tturt, bahçenize ancak hafta sonları gidebilmenize rağmen herşey çok güzel, bitkiler sağlıklı. Maşallah, emeklerinize sağlık.

Digitalisleri çok beğeniyor ve yetiştirmek istiyorum. Ancak tohum takastan gelen tohumları çimlendirmeyi başaramadım. Ya nazlı bir çiçek ya da çok üzerine düştüğümdendir. Siz ilk yetiştirmeye başladığınızda tohum çimlendirirken özel bir bakım uyguladınız mı? Tohumlar geç mi çimleniyor? Benimkilerde umut var mıdır?

Kolay gelsin, Nilgün'e selâmlar... Ege'ye sevgiler...
Bu çiçeği ben toprak aldığımız serada iki sene önce bir kenarda atılmış dururken görüp almıştım. Yaprakları çok kötü haldeydi. Biraz bakımla bu sene 5 çiçek sapı verdi çok da güzel açtı. Elimde olan tohumlardan bende mart nisan aylarında çiçek olan bölgelere serpiştirdim. Sonrada açıkçası takip etmedim. O bölgelere attığım farklı tohumlarda var bir çoğu çimlenmiş gerçek yapraklarını veriyor. Hafta sonu unutmazsam bakayım içlerinde bu bitkiden olan var mı? Bu çiçek ilk sene çiçeğini vermiyor, 2. Senesinde çiçekleniyor ve çok yıllık bir bitki. Çiçek bakımı özel bir şey istemiyor. Bulunduğu yer oya ağacı, manolya ve vişne ağacının gölgesinde kalıyor. Yalnız saat 14:00-15:00'den sonra devamlı güneş görüyor.

tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön