View Single Post
Eski 08-05-2013, 23:08   #3074
Orhan Özbilgiç
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan Mesajı Göster
Yumru köklüleri nasıl alıp diktiniz? Yumru halinde mi, yoksa yapraklıyken mi? Galiba siz de yumrulularınızı Bauhaus'dan aldığınızı yazmıştınız eski yazılarınızdan birinde.. (Yoksa yanılıyor muyum? )
Şakayık ile ilgili yabancı forum ve sayfalardan bilgi toplarken ilk yıl çiçeklerinin koparılmasını, açmasına izin verilmemesini tavsiye ettiklerini gördüm. Bitkinin kök yapabilmesi için önemliymiş. Siz de böyle bir uygulama yaptınız mı?
Kusura bakmayın, ince ince soruyorum, ahret sorusu oldu biraz ama bu aralar şakayıkları yoğun olarak çalışıyorum, ne bulursam okuyup yumrulu - köklü bilmecesini anlamaya uğraşıyorum ))
Rica ederim Eser Hanım;
Bir maça, bir foruma bakınca, mesajlaşma kopuk kopuk oldu. Asıl siz kusura bakmayın.
Doğru hatırlamışsısınız. Üç tanesini, yumru olarak Bauhaus'tan satın aldım. Fotoğraflardan birinde bol tomurcuklu görüneni, Eminönü'nden saksılı aldım. O da geçen yıl minik birkaç tomurcuk verdi ama açmamıştı. bu yıl üzerinde 20-25 tomurcuğu var.
Ben geçen yıl hiç birinin tomurcuğunu koparmadım. Geçen yıl yine bir tane çiçek açan, kenarları pembe, ortası yavruağzı renkli olanıda bu yıl bol tomurcuklu. Yakında açacak. kirli beyaz renk diye aldığım geçen yıl açmamıştı. Bu yıl üzerinde üç tane minik tomurcukları var. İşte onun tomurcukları açmayabilir...

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön