View Single Post
Eski 08-05-2013, 20:19   #48
ayazkentli
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
köy peynirleri Çifte kaynatılmış olduklarından, Brusella hastalığına yakalanma riski çok az.

Çiğ sütten köy yapımı peynirler hasta yapar lafı kapitalist kartellerin dezonformasyonu'dur.

Elbette çiğ sütten yapılan ürünler hasta eder ama köylüler bir çok mandıradan daha çok önem verirler ve 2 kez kaynatılmış olarak peynir imal ederler.

Ben ömrümde, köy yapımı olan peynirlerden Brusella olan kişiyi ne köyümde ne de yakın civarımızda görmedim-duymadım.

Sadece şöyle bir risk söz konusu:

Köylüler eskiden bunları satarlarken soğutucu olmadığı için, açıkta olan peynirlerin bozulma ve hasta etme riski vardı ama çoğu köylü bu peynirleri zaten bidon ya da tenekelerde salamura suyunun içinde sattıklarından (peynir suyu), bozulma olmazdı.

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön