View Single Post
Eski 08-05-2013, 14:11   #8
adalet
Ağaçsever
 
adalet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-05-2013
Şehir: Elazığ
Mesajlar: 99
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi durdu Mesajı Göster
Sayın adalet 1231,
Ben yazdığınız bölgede yaşıyorum geçen sene çubuktan direk tarlaya asma gömdüm ilk yıl taş catlasın belki üç defa tankerle su verebildim. Ben ticari düşünmüyorum. Geçtiğimiz sonbaharda evime yakın köklendirdiklerimi diktim şuan 80 kadar asma çubuğum tutmuş durumda benimde hiç suyum yok arazide sizin anlıyacağınız susuz deneyeceğim bakalım nasıl olucak. buralarda genelde asma fidanları bağlanır ama o gördükleriniz eski usul yapılıyor sadece bahardan bahara budanıyor verim alınıyor. bildiğim kadarıylada baya kazanıyorlarmış. Benim yaşadığım köydekiler öyle diyorlar. sofralık olmasada pekmez yapılıyor bir şekilde degerlendiriliyor. Benim yaşadığım köydede aynı zamanlarda dikilmiş ama bu köyde yaşayanlar fidanları bakmamışlar şuan o dikilenlerden bir tane bile bulamazsınız o alanda. Ama o dönemde bazı vatandaşlar özel arazilerine dikmişler oluyor hemde hiç sulanmadan bir ara o tarafa yürüyüşe gidersem resimlerini koyarım buraya.
saygılarımla
sayın durdu,
Memnun oldum öncelikle, sizinde söylemiş olduğunuz gibi elazığda eski usul yapılıyor. Ben bahçeme kimyasal sokma taraftarı değilim. Bu işin kompedanı olan bazı üreticiler ürünlerinin daha iyi görünmesi için bazı kimyasallarla işin rengini değiştiriyorlar. Ben buna karşıyım. Üzüm elazığ tabiriyle arsız bir bitki. Baharda kesilen çubukları direk toprağa gömdüğünüzde yetişebiliyor, tabi derin dikmek koşulu ile, size tavsiyem ilk 2 yıl suyunu eksik bırakmayın. budama bu bölgede çok önemli, hatta şunu diyebilirim, budama bu işin % 50sini oluşturuyor. Bende yavaş yavaş öğreniyorum. Memnun oldum sizinle tanıştığıma. Fotoğraflarınızı da bekliyorum. Saygılar.

adalet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön