Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina
Sevgili maki01, çok sağolun.
Tetanoz aşısı olmadım, korktum ama şimdi birden, bıçağa gidip bir bakayım, paslı değildi diye biliyorum ama. Hay Allah, hiç aklıma gelmezdi. Bir şey olmaz inşallah.
Sizin çelikleriniz benim anlattığım gibi hem alt hem üstten kesilmiş, tepe kısmında yeşil yaprak olmayan parçalardı değil mi?
Bir de şeyi sorsam, bu şekilde kalem gibi diyeyim olan çeliği önce suda mı beklettiniz köklendirmek için yoksa direkt toprağa mı diktiniz acaba?
Sayın s-bilge, buğdayın nasıl bir işlevi var? İlk kez duydum. Besin olsun diye mi? köklendirmeyi mi hızlandırır?
Benim çelikler de budadığım saksıdakiler de evde henüz. Hemen keser kesmez dışarıya koymayayım dedim. Hava çok sıcak ama geceleri gene serin sonuçta. Ne bileyim bir hafta sonra filan çıkarayım diyorum.
|
buğday çabuk çimlendiği için sardunyaya yapay kök oluşturuyor. hile yani. çeliğin dibine saplıyorsunuz. ama bu mevsimde buğdaysız da rahat tutar. çelikleri derine gömün. en az 2 boğum toprakta kalsın. benimkiler ankarada 15-20 gündür dışardalar. kesinlikle hemen dışarı alın. üstünü falan örtmeye gerek yok dışarda. kızgın güneşin altında kalmasın ilk etapta.