View Single Post
Eski 08-05-2013, 08:16   #4
sagol
Ağaç Dostu

sagol's Avatar

Giriş Tarihi: 26-02-2011
Teşekkürler Ferit Bey,

Aldığımda köklerde çürüme başlamıştı o nedenle çok geçirgen bir karışım hazırlayıp daha büyük bir saksıya aldım. Dallar ince ve uzun onları kısaltmak istiyorum ama yapraklar uç kısımlarda yoğunlaştığından uçtan kısaltarak geriden sürgün verdirmeyi sağlamaya çalışıyorum. İstediğim kadar olmasa da yeni gözler patlamaya başladı. Tavsiye ettiğiniz yaprakları yarıya indirmeyi de deneyeceğim.

Ficus konusunda beğendiğim ustalardan Jerry Meislik'in Avustralyada bir forumda benim gibi bir aceminin sorusuna verdiği cevabı aşağıya kopyalıyorum:

'As you know Ficus microcarpa has many, many varieties. One of the named varieties is retusa. This name was used extensively in the foliage trade for years. The name persists although properly it would be Ficus microcarpa 'Retusa'.
To my research retusa is a leaf variation of microcarpa. The difference is that retusa's leaf is widest past the mid-point of the leaf blade. A very minor difference indeed!'

Cevaptan anladığıma göre türe kabaca Ficus Microcarpa denebilir, retusa onun bir varyasyonu ve gövdeden değilde yapraktaki ufak bir farktan ayırdedilebiliyormuş retusalar.

Mr. Jerry Meislik' in moderatör olduğu bir foruma üye oldum önceki yazışmaları okuduktan sonra benimkinin fotoğraflarını ilave edip fikir alacağım, bu tür için şu an daha çok okuma ve deneme dönemindeyim.

Tecrübelerinizden faydalanacağım aklıma takılan bir şey olursa yine yazarım.

İyi çalışmalar dilerim...

sagol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön