Mersin'de hafta sonları yaylada evi olanlar yollara dökülür, up uzun konvoy oluşur bazan, sabırsız sürücüler oldukça virajlı ve rampa olan yerlerde bile kuralları ihlâl ederler.
Kalabalığa kalmayayım diye saat 06:30 gibi yollara düştüm.
Epeyce de yüküm var, 24lük dört viyol, yaylaya götürmem gereken bir yığın eşya, yiyecek vs.
Yolda ciddi denebilecek bir kaç rampa var, birincisini çıkarken baktım çekmiyor, eyvah ki ne eyvah, motordan hiç anlamam

Ama çaresiz devam etmek için dua etmeye başladım, mümkünü yok araba gitmiyor, garip bir inleme sesi ile bi şeyler anlatmaya çalışıyor ama dedim ya, motordan filan anlamam.
Neyse uygun bir yer bulup arabayı çektim.
Kendi kendime gülsem mi, ağalsam mı bilemedim.
Söylemesi ayıptır bir sigara yaktım, yollarda kimseler yok, dağın başında kaldım bi başıma.
Bir süre sonra çekici çağırmaya karar verdim, lastikleri değiştirdiğimde ücretsiz yol yardımı paketi de vermişlerdi.
Bir saat sonra çekici geldi, doğru servise çektik, turbo filtrede sorun varmış o her ne ise.
Değiştirdiler ve ben yine o kalabalık trafiğe düştüm
Bunları neden yazdım, çekiciyi beklerken etrafı dolaştım biraz, endemik olduğunu düşündüğüm bir kaç güzel bitki fotoğrafladım, bu uzun giriş bunun içindi efendim.
Her tarafta bunlardan vardı, dağ orkidesine benziyordu.