View Single Post
Eski 07-05-2013, 14:05   #7
altay ceviz
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 07-05-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 30
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Çamtepe Mesajı Göster
Sn Ladikli, sizin mesajınızı alıntılıyorum ama cevabım size değildir. Bu bilgilerin yayıncısınadır.


Bu paragrafa "uygun toprak koşullarında" ibaresi eklenmelidir.


Bu durumda çölde yetişir mi? "Uygun iklim, toprak koşullarında" gibi bir ibare eklenmeli ve bu uygun koşullar tanımlanmalıdır.


Hangi dönemde, kaç yaşında 100 kg fazla verim verdiği tanımlanmalıdır.


150 kilo verim alınan bahçelerin iklim, rakım, toprak özellikleri ve bu ağaçlara uygulanan bakım anlatılmalıdır.


Demekki çölde yaşayamıyormuş. Bu bilginin en üstte verilmesi lazım. 45 derece sıcaklıkta ulaşılan verim değerlerinin anlatılması lazım.


150 kg verimin alındığı ideal iklim, toprak, bakım koşulları yazılmalıdır.
Sevgili Çamtepe gelelim sizin sorularınıza toprak isteğini sanırım kompozisyon hatası ile alta yazmışız onun için özür dileriz hangi yılda 100 kilo sorusuna cevap ise 7-8 ci yıllarda 150 kiloluk verim ise ağacın bakımlarının aksatılmadan yapılmasına bağlı her yıl dibinin temizlenmesi eğer var ise dipten çıkan filizlerin temizlenmesi,kesinlikle budama yapılmaması,toprağın yapısına göre yani ph,aktif tuz,kil,vs sulanan suyun özellikleri(analizi) etkenlere ziraatçinizin önerdiği gübre ile desteklenmesi nin yapılması ile Taban suyu 5 metreden yukarıda olan yerlerde drenaj kanalları açılmak sureti ile(biz taban suyu 5 metreden yukarıda olan yerlere ve rakım 1800 üstüne bu fidanı önermiyoruz)ağacın köklerinin sudan uzak tutulması gibi etkenlere dikkat edildiğinde gerekli verimi alacağınızdan emin olabilirsiniz saygılar

altay ceviz Çevrimdışı   Başa Dön