View Single Post
Eski 07-05-2013, 13:39   #98
ncp1963
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tiryaki Mesajı Göster
Cevaplarınız için teşekkürler. Soruyu yazdığımdan bu yana bir miktar görüşme yaptım, 33 dekar alan için genelde herkes 5.5 beygir ve 4 Kw bir dalgıç tavsiye etti. 4 beygir ve 3KW çok daha iyi olacak benim için ama kararsız kaldım.
selamlar neye göre seçim yapıyorsunuz??

1 kuyu derinliği
2 statik su mesafesi
3 pompayı indirdiğiniz derinlik
4 kuyu toprak üst seviyesinden sonra suyu basacağınız en yüksek nokta
5 sulamada havuz kullanılacakmı? kullanılacaksa kaç tonluk
6 tüm bahçeyi tek seferdemi sulayacaksınız yoksa bir kaç eşit parçaya
bölebilirmisiniz. bunun size faydası sulama sırasında kontrol kolaylığı olur

bunları göz önüne almalısınız birde pompayı satan kişiler pompanın basabileceği en üst değeri söylerler orada birde derinlik arttıkça düşen bir değer vardır.

kabaca pompayı indirdiğiniz derinlik artı kuyu üst seviyesinden sonraki en yüksek nokta artı işletme basıncı 1,5 - 2 barda sizin bir saatte ihtiyacınız olan suyu saylayacak bir pompa seçmelisiniz

diyelimki pompamız 60 mt de
bahçemizde kuyu ile en yüksek nokta arası yükselti farkı 35 mt
işletme basıncını biraz yüksek alalım sürtünme kayıplarını karşılasın 20 mt (2 bar)
60+35+20=115 mt su sütununda bize lazım olan suyu verebilecek bir pompa seçmek zorundayız

lazım olan su ? diyelim 500 fidanımız var her fidanın dibinde 5 adet 4 lt/h damlatıcımız var fidan başı 20 lt/H 500X20=10.000 Lt/h

bu hesaba göre pompamız

115 mt yüksekliğe saatte 10 ton su basabilmeli

şimdi altlarda kalan kısımlarda basınç yükselir diyenleri duyar gibi oldum valla çok araştırdım lateral hat çıkışına takılacak ucuz bir basınç regülatörü bulamadım en ucuz bulduğum tanesi 45 tl çok lazım olunca bayağı bi yüksek oluyor. bulduğum çözüm lateral hat çıkışlarına mini vana takıp alt kısımların vanalarını kısmak şimdilik çalışıyor.

ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön