View Single Post
Eski 07-05-2013, 13:17   #3550
Lilium
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Sayın altay ceviz, öncelikle sitemize hoş geldiniz,

Yazılan mesajlara göre olan yaklaşımınız güzel bundan dolayı kutlarım, görünen o ki, güzel bir söyleşi sohpet bilgilenme adına bir şeyler konuşabiliriz. Bu hem bu konuyu merak eden arkadaşların kafalarındaki bazı sorunlara, hem sizlere hem siteye hem cevizcilik adına katkı sunacaktır, umuyorum ki, kızmadan sinirlenmeden doğruları konuşmak adına katkı sunmanızdır.

Konuyla ilgili olarak bir kaç telefon aldım sizleri ziyaret edenler tarafından gözlemleri olumlu olduklarını belirtmek isterim.,

Konuya gelecek olursak bir yerden başlayayım,

Mesajım sizlere çabuk ulaşmış.

Alıntı:
Bazı arkadaşlarımız var bu gibi şeylere çabuk ulaşıyorlar, Onlardan haber bekliyorum, Bizler de bir şeyler öğreniriz.
İlk mesajımda belirttiğim gibi kafamdaki bazı konulara cevap bulamadığımı yazmıştım, bulabildiğim yayınlarınıza videolarınızı izlemeye çalıştım hepsine ulaşabildim mi bilmiyorum ama son eklediğiniz videoyu yutubede izlemeye çalışıyordum görüntüler güzel ve hoş insana keyif veriyor. videoya Sonra döneceğim.

İlk Sormak istediklerim, lütfederde cevaplarsanız sevinirim.

1- 4 yaşında 25 kilo, 8 yaşında 150 kilo ceviz ağaçlarını hiç bir yerde göremedim? Yakın çekimleri gördüm artı bu yakın çekimler türkiyede çekilen resimler mi dışarıda başka ülkede çekilen resimler mi?

2- 4 yaşındaki bir ağaçın gövdesi 25 kilo ağırlığı çekebilir mi?

3- Tohumdan üretilen cevizin %100 kendi genlerine çekeceğinin garantisini nasıl verebiliyormusunuz?

4- üç yaşındaki ağaçların önünde resim çektirmeye zamanın varda verime yatmış ağaçların önünde resim çektirmeye zamanınız yok mu?

5- Video
En başta bunu belirtmeyiyim, Videoda çekilen fidanların (Görünenler de) hiçbirine şekil budaması yapılmamış erken verime yatırılarak çok verimliymiş gibi gösterilmeyemi çalışılmış anlayamadım, şekil budamaları niye yapılmadı?

5-1- Cins olarak verimli ve kendi kendini dozlayan bir çeşit olduğu belli bunu görebiliyorum.
5-2- Bu yaşta bir fidan üzerinde olan çiçekler meyvaymış gibi gösterilip anlatılıyor oysaki onlar henüz meyva değiller, bu görülen çiçekler dozlanıp meyva tutumu yapıyorlar mı? yapıyorlarsa ağaç bu meyvalara bakabiliyor mu? Yoksa bir kısmı dökülüyor mu?
5-3- Aynı ağacın aynı yönden temmuz ayında bir videosunu çekip koyabilirseniz bu hem bizler için hem sizler için çok aydınlatıcı olacak.

Şimdilik bu kadar cevaplarsanız sevinirim.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön