Geçen yıl Çayyolundaki seralardan aldığım sarkan sardunyalarım oldukça iyi performans gösterdi. Bu fotoğraf aşağı yukarı 2012 haziran başında çekilmişti, yaz ortasında aşağıdaki pencereye kadar indiler.
Bu yıl zenfide de gördüğüm "Kırmızı sarkan sardunya fidesi ithal Ville de Paris serisi" den edinmek istedim. 20 kök satın aldım ve mart sonunda diktim.
İki nedenle pişman oldum.
1.si benim öngöremediğim bir durum. Minicik gelen tüplü fidelerimin haziran başında geçen yıl ki haline gelmesi imkansız görünüyor. Şu anda seralarda oldukça büyük sarkan sardunyalar çok daha ucuza satılıyor. Yani biraz sabretseymişim daha ucuza çok daha gelişmiş sardunyalarım olacakmış.
2.si ise tamamen zenfide nin hatası. Geçen yıl balkonumdan sarkan tüm sardunyalar kırmızı olsun istemiştim, ancak aldığım yerde yeterli olmadığı için bir kısmı beyaz olmuştu. Bunu bilerek kabul etmiştim. Bu yıl ise zengarden e hepsini kırmızı sipariş etmeme karşın bir kısmı pembe çiçeklenmeye başladı. Şu saatten sonra yapılacak bir şey yok. Ancak zengarden den daha özenli olmasını beklerdim. Profesyonel bir çiçekçiden aldığım çiçeklerin "bakalım ne renk çıkacak bu" diye muamma olması çok saçma. Siz de benim gibi peyzaj düzenlemenizi renklere göre yapmak istiyorsanız dikkat edin derim.
Kolay Gelsin.
|