Çok sevindim sizin de denemenize ve tutmasına

İnşallah benimkiler de tutar.
Peki ben ne yaptım bilin bakalım?

Bu mesajı yazdıktan sonra, gittim sardunyaların başına. Evin orta yerine

bolca gazeteyi yayarsın (ev halkının tepkileri göze alınarak), hadi bakalım hem toprak değişimi hem budama, budamadan çıkanları da ayırıyoruz elbette

Güya ben gözümü karartıp o dalları atacaktım ama kıyamadım
Tabi bu arada çelik keseyim, budayayım derken parmağımı da kestim, hem de maket bıçağıyla. Aferin bana yani. O da çok keskin oluyor ya biliyorsunuz, birden kanı görünce çok derin kesildi sandım, korktum, epey sızladı. Çok şükür ki büyük ve derin kesmemişim.
Neyse efendim, işte o çıkan dalları da tek parça uzun olunca ikiye kestim. Şimdi milyonlarca sardunya dalı doldu her yer

. Yani milyonlarca değil elbette de bir sürü oldu.
Bunların bir kısmını yoğurt - peynir kabı artık ne bulduysam diktim. Bir kısmını da suya koydum. Her iki grupta da hem normal (tepesinde yeşil yaprağı olan) çelikler var hem de bu daha önce sorduğum üstü ve altı verev kesilmiş kalem gibi parçalar.
Unutmadan, bir üçüncü grup daha ayırdım denemek için.
Gene alt ve üst kesilmiş 2 parçayı küçük pet şişeye diktim, şişenin üstünü de kapak gibi kapattım, sera gibi olsun diye. Buna ne dersiniz arkadaşlar? Bu şekilde de olur mu? Veyahutta, örneğin gene diktik ama üstünü şeffaf poşetle kapatmalı mıyız? Bunu bahsettiğim şekilde kalem gibi olan parçalar için soruyorum.
Sevgili maki01 siz o çeliklerin üstünü şeffaf torbayla filan örttünüz mü yoksa açık mıydı?