View Single Post
Eski 05-05-2013, 02:46   #151
cesuryurek71
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-05-2013
sevgili site yönetimi bitki türlerini çok severim evimde şu değişik salon çiçekleri var ve onların bakımlarını yapmak ilgilenmek çiçek açtıklarını görmek çok güzel son zamanlarda bonsai ye merak saldım ve ilgi duymaya başladım bir alışveriş sitesinden görüntüsü çok hoş olduğu için erguvan tohumu aldım aldıktan sonra araştırmaya başladım bonsai nedir ve nasıl olur diye tohumlar geleli 35-40 gün oldu ürünle gelen kağıtta tohumu ve tohumları 3 gün ılık suda bekletin ve nemli bir beze sararak 1 ay buzdolabında bekletin ve 1 ay sonra gelen toprağın 1 cm altına ekin diye yazıyo bugün buzdolabından çıkarttım ve bezi açtığımda tohumun ilk günkü gibi durduğunu gördüm yani çillenmemiş veya çatlak falan yoktu bende kullanma klavuzunda dediği gibi gelen saksıya ektim ve suladım pencere önüne koydum hayırlısı dedim bekliyorum sizler tecrübeli olarak ne yapmamı önerirsiniz bu konuda yanlış mı yapmışım yoksa bekleyeyim mi diğer tohumları buzdolabında saklıyorum yardım edin lütfen içimdeki iştah bitmesin...şimdiden *** ederim...

cesuryurek71 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön