View Single Post
Eski 04-05-2013, 23:48   #178
loveforlife
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2012
Süs Yoncası, Uyku çiçeği (Oxalis sp.)

Uyusalar da uyansalar da ayrı güzeller!

Bunu bir yakınımızdan istemiştim. Hani şu her bahçede olan, şeker pembe çiçekleriyle nazsız ve arsız bitki: Yonca çiçeği! Verdiği 3 soğanı Mart sonunda dikmiştim. 3 minik soğancık bir güzel yaprağa dönüştü de, çiçeğe dair bir girişimi yoktu bugüne kadar. Bugün sevinçli görüntüyle tanıştım... Minicik çiçek sapları gülümsemede saksı diplerinde.

Name:  IMG_9944.JPG
Views: 1451
Size:  69.0 KB

Deppei Iron Cross cinsinin yaprak yapısı harika... 2 tane minicik soğanı, süzek bir toprağa ektikten sonra kısa sürede gösterdi yapraklar kendini ve boyuna bakmadan diğer oxalisi geçerek çiçeklenmeye hazırlanıyor. İlk çiçek sapımız kocaman oldu bile!

Name:  IMG_9927.jpg
Views: 1102
Size:  38.5 KB
Name:  IMG_9938.JPG
Views: 1037
Size:  57.6 KB

Bir de mor yapraklı oxalisimiz var. Epey hırpalanmıştı çiçekçiden aldığımda. Yaprakları düzelmeye başladı ve yaprağının güzelliği yanında çok endamı olmasa da çiçeğini de gördüm sonunda....

Name:  IMG_9939.JPG
Views: 1081
Size:  63.7 KB
Name:  IMG_9940.JPG
Views: 1076
Size:  53.6 KB

Bir de aynı zamanda ektiğim Oxalis depressa inops var ama soğanlar uyanamadı bir türlü. Geçen gün merak edip hazine ararcasını titiz bir çalışmayla kontrol ettim hallerini. Ne yumuşama belirtisi var ne yeşerme! Bakalım zamanla gelecekler mi kendilerine...

Bu arada diğer renk ve çeşitlerini bulan, bilen olursa; haber versin mutlaka! Ben pek bir sevdim bu çıtıpıtı hanımefendileri...

loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön