View Single Post
Eski 04-05-2013, 22:40   #485
suwat
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-03-2013
Fasülye günde en az 5 cm uzuyor kıyamadım söküp atmaya. Ufak kökte olsa atamazdım sanırım. Yanliz diğer sebzelerime bulaşırmı bilmem ama fasülyenin dibinde yaklaşık 20 kök biber vardı (annem biberin çekirdeklerini boca etmiş onlarda baya büyümüş ) biberlerde herhangib ir hastalık **** böcek belirtisi yoktu. Bugün aldım biderleri başka bir yere. Fasülye'nin tüm yapraklarına fısfıs yardımı ile sirkeli su sıktım. Pazartesi günü okuldaki hocamdan tam destek alabilecegime inanıyorum. Balkonumda yaklaşık 15 kadar saksı bunların içinde de 50 kökte fazla çeşitli cinslerde süs bitkisi, çilek, soğan, çam, erik, şeftali , limon, fasülye gibi bitkilerden var sadece bu böcegin fasülyede olması hatta aynı saksıdaki biberlerde bile olmaması böcegin sadece fasülye ile beslendiği kanı getirdi bende. Dedigim gibi atmaya kıyamadım ilaçlamadan sonra bir kaç gün daha şans vermek istedim ins düzelir yoksa yazık.

Bir sorunum daha var.
bir saksıda 3 kök cherry domates ve 2 kökte soğan vardı hepsi çok saglıklıydı domatesler ciceklemndi soğanlardan bir kaç yaprak aldık bile yanlız bugün fasüye ile ugraşırken domates saksısının sirke sineği kaynadığını fark ettim biraz dibini karıştırınca soğanların artık sudam mı yoksa domatresin gölgesinde kalıp hava sürkilasyonu ve ışıktan mahrum kalmasından mı bilmiyorum cürümeye başladığını gördüm söküp attim soğanları. domatasler çok sağlıklı duruyor ondan dolayı dokunmak istemedim daha fazla saksıya. domatessaksısının üzerinede biraz sirkeli su fısfıs ile uzaktan sıktım. sirke sineklerinin bitkiye çok zararı olmadığını biliyorum fakat işte özenle baktığınız bitkilerinizin sinek kolonisi haline gelmesi ****** üzüyor insanı. bu konuda söylemek istediğiniz bir şeyler varsa okumaktan mutluluk duyarım.

suwat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön