Merhaba, Halil abi son zamanlarda sorulara cevap vermeye çalışmışsın, o yüzden doğrudan sana sormak istiyorum. Tabii ki, cevap vermek isteyen diğer arkadaşlar da yardımcı olmak isterlerse her türlü yoruma açığım...
Domates fidelerimi takastan gelen tohumlar ve kendi tohumlarımla yapıyorum. Henüz çok büyümediler, yerlerine alınacak durumda değiller, umarım iki haftaya kadar büyürler de takas yoluyla edindiğim tohumların meyvesinden yiyebilirim
Kardeş bitkiler yöntemini deneyeceğim, yani domatesle birlikte yaşayabilecek ve birbirlerine faydalı olacak kadife çiçeği ve fesleğenlerle birlikte yetiştireceğim. Damla sulama sistemi kuruyorum, tek kanallı bir sulama sistemi olacak, şehir şebekesine bağlı, zamanlayıcılı... Domatesi yerien ektiğimde 5 günde bir, 1 saat (2lt/h) sulamayla başlamayı planlıyorum, bakacağım. Duruma göre sıklık ve miktarı ayarlayacağım. Ancak kadife çiçeği ve fesleğen ne olacak onu bilemiyorum.
Diğer yatakta salatalık, dereotu gibi birbiriyle uyumlu bitkileri, diğerinde biber, kekik, fesleğeni, bezelye ve kabağı aynı sırada yetiştirmeyi planlıyorum.
Bütün bu bitkiler için sulama ihtiyacı birbirinden farklı olduğundan sanırım zamanlayıcı pek de kullanabileceğim bir şey olmayacak, zamanlayıcı ben olacağım.
Sorum şu: amatör biri için 3-5 kanallı zamanlayıcı kurma imkanım olmadığından, çok su isteyenlerin bulunduğu yerdeki sulama borularına T ile girerek bir kaç damlalık daha eklesem ve 5 günde bir sulama yapmaya devam etsem mantıklı bir yöntem olur mu ?

Yoksa gerçekten çok kuvvetli bir saçmalama kapasitem mi var
Ya da çok fazla su isteyen bitkilerin bulunduğu yerde sağlam bir malçlama ile suyun daha uzun süre kalmasını mı sağlasam?
Saygılar ve sevgilerimle...