View Single Post
Eski 04-05-2013, 20:05   #341
sagol
Ağaç Dostu

sagol's Avatar

Giriş Tarihi: 26-02-2011
Sayın Deliveli ilk havai köklendirme denemenizse yaprak döken bir ağaçda denemenizi tavsiye ederim. İbrelilerde dal kalınlığına göre 2-3 yıl göze almanız gerekebilir. Sedirlerde folyoyu birkaç kat sarıp uçlarını sıkıca bağlayınca 1 yıl sonra kuruma olmadı ama emin olmak için arada sarsmadan kontrol edebilirsiniz.
Kullandığım yosunlar taze olduğundan kendi doğal nemi var, diğer karışıma su ilave etmiyorum ağaç kendi suyundan veriyor. Sırf torf kullanırsanız biraz ıslatmak daha iyi olabilir(ibrelilerde çok az). Kontrolde su azalması görürseniz biraz su takviyesi iyi olur.
İstanbul için şimdi tam zamanı ama yinede ibre uçlarına bakın yeni büyüme belirtisini görmeden başlatmayın.

Başarılı köklendirmeler dilerim....

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi delielveli Mesajı Göster
Sağol Sagol Çok güzel bir anlatım olmuş gerçekten. Tam da uygulamayı düşündüğüm sedir cinsinden bir örneği açıklamanız beni ayrıca sevindirdi. Sadece iki sorum var. Birincisi poşetteki nem miktarı kendi kendisini 1 yıl boyunca idare ediyor mu yoksa arada şırınga ile su vermek gerekiyor mu? 2. ise İbreliler ve özellikle sedir için işleme başlamak için en uygun zaman nedir?
Teşekkürler, selamlar...

sagol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön