View Single Post
Eski 04-05-2013, 08:19   #60
mmanager
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi burak_skry Mesajı Göster
yaklaşık bir senedir böyle bir saksı içindeler ve tak bir adım bile ileri gitmediler bir kaçının boyunun artması dışında toprak olarak kaktüs toprağı kullandım sadece ama bir türlü gelişim gösteremediler.büyük olanında da sararmalar başladı sizce ne yapmam gerekiyor

Değerli kaktüssever arkadaşım kullandığın toprak hindistan cevizi torfuna benziyor kaktüs toprağı kullandım diyorsun ama.İstersen içindeki toprağa biraz dere kumu ve biraz da bahçe toprağı karıştırabilirsin.Kaktüsler için o kadar da özen göstermene gerek yok zaten hazır su falan vermene de gerek yok.Bir kaç tanesini tek saksıya dikip güzel bir aranjman yapmışsın ama ne kadar süre oldu bu aranjmanı hazırlayalı.Şimdi bazıları saksıda tutunmak için kök geliştiriyor olabilirler.Aynı zamanda da bazı kaktüsler havanın iyice ısınmasını bekliyorlar büyümek için gelişimleri bu yüzden geç başlıyor.Bunun sonucu olarak da kimisi mart ayında çiçek açıyor kimisi de temmuz ayında bazısı da sonbaharda...Bir de masa üstüne koymuşsun ya yerini değiştirmemen gerek kesinlikle yer değiştirilmesinden hoşlanmazlar.Fısfıslayarak sulamayı düşünüyorsanız bu işlemi asla güneş alırken yapmayın kaktüslerinizde lekeler oluşabilir ve yanık gibi kabuklar oluşabilir...Kolay gelsin....

mmanager Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön