Merhabalar size deneyimlerimi aktarmak istiyorum vft lerimin bana gelisinden itibaren 1 yili bu haziranda doluyo bu bir yilda bisuru yanlis yaparak bicok seyi tecrube ettim ama cok ilgiden midir bilinmez daha hic birini kaybetmedim sukurler olsun. İlk once sunu soylemek isterim sulama konusunda altinda surekli su bulunmasi gerektigi dogrudur ancak ben 3 cm 5 cm hesabi yapmadim hicbir zaman benim su ana kadar dogru bildigim parmaginizi torfa bastirdiginizda torftan su cikmiyosa su seviyesini artirin ama torf cok fazla su kusuyorsa altindan suyu alin normal seviyeye gelince tekrar altina az miktar su koyun. Sonrasinda diger bir konu gunes. sakin ha kendinizi cok gunes alacak diye sartlamayin gecen sene bu yuzden fazlaca kapan kaybettim hele ogle gunesinden kesinlikle sakinin sonrasinda disari cikarip uzerine poset baglama fikri mantikli gibi dursa da aslinda cok tehlikeli gecen sene kucuk capta bir sera yapmistim sozde nemi saglamak icin sonucu soyluyorum asiri nem ve gunesin etkisiyle 50-60 derecelere ulasan bir seram oldu ve ****** sararan sonrasinda kararan yapraklar. Size sunu soyleyebilirim ankaranin havasi nemli olmamamasina ragmen saksi altina koydugum su yeterince nem sagliyor zaten vft de fazla nemi sevmez asirisi zararlidir. Bu arada dormacy i daha yeni atlatan bitkilerin yapraklari kisa ve genis olur onlar iyi guneslendirilip guzel bakildigi takdirde incelip uzunlasacak ve kapanlar yavasca pembelesip kipkirmizi bi hal alacaklar ki dormancy deyken iyi isiklandirilmis vft lerin kapanlari zaten pembeligini hic kaybetmez hatta kirmiziya cok yakin bi renk alabilir onlarin gelismesi daha kolay bir hal alir.
|