View Single Post
Eski 02-05-2013, 21:35   #648
Cymbelina
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Sayın Savas84,

Forumda okuduğum kadarıyla sardunyaların yapraklarına su gelmemesi gerektiği yazıyor, aksi takdirde mantar olduğunu okumuştum. Buradan hareketle, sardunyalarda herhangi bir hastalık veya zararlı oldugunda fısfısla püskürtme yoluyla ilaçlama ne ölçüde yapılabilir bilemiyorum. Öncelikle kullanılacak ilacın (ev yapımı da olsa) sadece 1 yaprakta denenmesi gerektiğini okudum.

Benim sardunyalarımda olan hastalık (veya zararlı - emin olamadım) için oksijenli su karıştırılmış su ile fısfıs yapmıştım ancak deneme yapmadan. Yaprak altlarına da sıkmaya gayret ettim. Özellikle hem alt hem üstten fazlaca fısfısladığım birkaç yaprakta farklı bir renk değişimi ve büzülme gibi birşey oldu. Zaten bir daha da yapmadım bu uygulamayı.

Beyaz sinek başka çiçeklerde de oluşuyor ve malesef tıpkı kırmızı örümcek gibi, bu beyaz sinek de kolay kolay bitmiyor. Mutlaka yumurta bırakıyorlar bir yere. Benim bir çiçeğimde vardı, diğerlerine de musallat oldular ve çok inatçılar. Bana göre en garanti yöntem sineklerin olduğu (onlar uçmadan - yavaşça) yaprakları koparıp hemen atmak veya bir peçeteyle filan alınabilirse almak.

Arapsabunlu su fısfısını da zannediyorum sadece 1 kez değil birkaç kez yapmak gerekiyor - ancak sardunya yapraklarına etkisini denemeden bilemeyiz.

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön