Herkese selamlar,
Forumu bir süredir takip ediyorum ancak yeni üye oldum. Bir kaktüsümü kurutup kalanların da felaket halde olduklarını farkedince benim bu yavrucuklara şefkat göstermem gerekiyor diyerek bu siteyi takip etmeye başladım. şu an başlangıca göre iyiler ama sizler gibi kaktüs yetiştirmeme daha çok var sanırım.. Fotoğrafını ekliyorum
En baştaki kaktüsüm kurumak üzereydi. alttaki dikenler zaten daha kararmış. boyuna uzama da var. sanırım güneş görmeynce boyuna uzuyor ama güney cephesinde duruyorlar devamlı. Hatta yavru pırtlattı bi tane. ama fotoğrafta çıkmamış arka tarafında
İkinci kaktüsümün üzerinde minik yaprak gibi şeyler çıkmaya başladı. Önce çiçek açıcak sandım ama yok sanırım onlar yaprak.
Diğerini ise yeni aldım. onun sonu ne olacak bekliyorum
Şubat ortalarından beri açık güneş alan balkondalar. Genta marka kaktüsler için olan sıvı gübre besini eklediğim su ile 15 günde bir suluyorum. Hiç toprak değişimi yapmadım. Bir dahaki bahara yapmayı düşünüyorum. Bu yaz çiçek açmazlar heralde ama bi dahaki yaza başarabilmeyi umuyorum.
Türleri hakkında da tam bilgim yok. araştırdım ama bir tek ortadakinden eminim Austrocylindropuntia Subulata. Diğerlerinde yardımcı olursanız çok sevinirim.
Becerebilirsem sayılarını arttıracağım. Bi tanesinin kurumasına sebep olduğum için çok vicdan azabı çekiyorum, o yüzden almak istemiyorum başka. Önerilerinizi ve eleştirilerinizi bekliyorum