View Single Post
Eski 02-05-2013, 07:10   #541
gilan
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Gilan'cığım, iklimin ayrıcalığından istifade bizleri solladın
Domatesleri bir ay sonra yemeye başlayacaksın demektir, Akdeniz iklimi olduğu halde 18-23 derecelerde geziniyoruz, yayla ise çok daha serin gidiyor.

Aldığın bitkilerden ilk önce Acerler dikkatimi çekti, küçük olmaları avantaj aslında, yerine daha çabuk alışacaktır.
Acaba diyorum, genişçe bir saksıya kırmızı ve yeşil Aceri birlikte diksen nasıl olur?
Altına kısa boylu bitkiler dikersin, bu konuda bir çok seçeneğe sahipsin, naif Heucheralar bile olur, fazla güneşten korunmuş olurlar hem.

Alaca yapraklı sardunya süper, her kombinasyona yakışır.

Brugmansiayı çok seveceksin, ama acaip büyüyor, büyük bir saksı gerekecek, çiçeklerini yaz sonuna kadar seyredebilirsin.

Daha sırada neler var acaba?

Acerler çok şirinler gerçekten. İkisini bir arada dikmek bence de iyi bir fikir, renkleri birbirine çok yakışıyor. Ama çok ufak oldukları için pek bir gölgeleri yok. Altlarına da şimdilik güneş seven bir şeyler dikmek lazım. Zaten büyük bir Acer alacağım, heucheralar da onun altına yerleşebilir.

Brugmansia'nın altına ne diksem diye araştırıyorum kaç gündür... Yoğun sulamaya, gübrelemeye ve de güneşe dayanıklı bir şey olmalı. Brugmansia'nın bu büyüme hızını desteklemek için her gün sulamak ve de sık sık gübrelemek şart. Gerçi balkon o kadar güneş alıyor ki zaten her şeyi bol sulamak gerekiyor. Alisyum çok yakışır gibi düşünüyorum ama uygun olur mu acaba? Kokulu olması da bir avantaj... Yoksa sarı gözlü çim, mavi gözlü çim falan mı diksem? Hem güneşe hem suya bayılıyor. Geçen sene çok sevmiştim, uzun süre çiçek açmıştı, ama boyu biraz fazlaca uzamıştı. Gerçi belki bol güneşte daha az uzayabilir. Geçen seneki resimlerinden: http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...htm#post974380

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön