View Single Post
Eski 01-05-2013, 21:34   #33
kadir_26
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-03-2009
İtalya Sera Fotoğrafları (Devam)

Gelelim bu seraların kerametine;

Yaklaşık 24 yıldır tanıştığım ve birlikte olmaktan çok mutlu olduğum bu dostlarıma ait bu sera aslında ticari bir faaliyet gibi görünse aslında arka planda çok farklı bir işlevi var.
Bu seralar, bir şekilde madde bağımlısı olmuş kişilerin, terapi gördüğü bir terapi grubunun bir parçası.

Burada terapideki çocuklar (çocuklar diyorum çünkü bir çoğu ne yazık ki oldukça gençler) içlerinde hala bir yerlerde kalan sevgiyi, faydalı olma, fayda üretme ve özgüven duygularını tekrar ortaya çıkarmak için değişik ilgi alanlarıyla uğraşıyorlar.

Bu seralarda bu terapi çalışmasına aracılık eden önemli araçlardan biri terapideki çocuklar arzu ederlerse bu seralarda gönüllüler ile birlikte çalışarak hem terapi grubunun devamlılığını hem de yeniden üreterek birşeyler ortaya çıkararak zaman zaman fideden zaman zaman tohumdan güzel çiçekleler üreterek ortaya koymanın başarısıyla motive oluyorlar ve yeniden ait oldukları topluma katılmaya adım adım yaklaşıyorlar.

Bu nedenle bu seralar hem çiçekleriyle hem de üstlendiği farklı misyonuyla benim için çok özeller bu nedenle işin felsefesine girmeden kısaca da olsa paylaşmadan edemedim.

Eklenen Resimler

kadir_26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön