View Single Post
Eski 01-05-2013, 21:21   #1860
bebeto016
Ağaç Dostu

bebeto016's Avatar

Giriş Tarihi: 02-05-2011
bu yıl ilk defa karşılaştıgımız bir durumu sizinle paylaşmak istedim. gerçi bu yıl 6. yılımız bu yılda zeytinimizin çiçeklenmesini bekliyorduk hakketen bizi utandırmadı .. yılcı bir cins oldugunu ilk çiçeklenmeyi 6-7. yılında göreceğimizi bile bile 6 yıl önce diktiğimiz zeytin agacımız bu yıl çiçeklendi usta abilerimden yardım istiycem..

döllenme-tozlaşma için meyve tutumu olabilmesi için (bilmiyorum cinsini burdan anlayabilirmisiniz bize ayvalık dediler) 2 tane yanyana aynı cins fidanımız var. bunların yanında bu yıl 3 adet gemlik fidanı diktik. sizce meyvesini görebilecekmiyiz..:-))

iklim şartlarını anlatayım eskisi gibi elazığ kışları cok agır geçmiyor. en düşük sıcaklığımız gecede dahil -5 ile -10 ( son 10 yılda en soğuk gördüğümüz) derece oluyor. 3 sene önce cok fazla kar yağdı kış agır geçti buna ragmen fidanlar kıştan etkilenmedi . genelde eksilere cok fazla düşmüyoruz artık.buda elazığın 3 tarafının sularla çevrili olmasından gerek.

zeytin tozlaşması hangi bitkilerden olur. imkanlarımızın dahilinde tozlaşması için yapabilecegimiz bişi varmı cunku elazıgda zeytin meyvesini görmek cok istiyorum. olursa bir ilk olucak..

Eklenen Resimler

bebeto016 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön