View Single Post
Eski 30-04-2013, 14:32   #47
Muda
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi suplilumas Mesajı Göster
Arkadaşım niye uzatıyorsun ki adamın topladığı mantarlar zehirli mantar bu kadar basit olay. Kendin de iki mantar şekil olarak farklı diyorsun işte. Kusura bakma hazır gidip toplayıp kesip resmini çekemedim netten resimleri vardı onu örnek gösterdim. Ha benim çektiğim topladığım ürettiğim mantarları merak ediyorsan eski mesajlarıma bak bir sürü çektiğim resim var foruma yüklediğim. Bu konu sen daha iyi biliyorsun ben daha iyi biliyorum konusu değil. Adam senin hatalı verdiğin bilgi ile şu an ölmüş olabilir bunu hiç düşündün mü? Kendini bilgili kültürlü gösterecen diye insanların canına mı kast etmek lazım. Açık seçik verpa toplamış sen kuzugöbeği bu yenir demişsin. Olay bu kadar basit.
Arkadaşlar yedim fakat henüz ölmedim. Kuzu göbeği mantarına benzeyen zehirli mantarı özellikle internette aradım. Ancak arada bir benzerlik bulamadım. Normalde aldığımız mantar kültür mantarı. Çok çeşitli mantarların resimlerini çektim. Ancak onların hiç birini yemeyi dahi düşünmedim. Yöresel olarak bilinen zehirsiz mantarın başka yörede zehirlisinin olabileceğini biliyorum. O nedenle o kadar gördüğüm mantar çeşitleri içinde hiç yemeği düşünmedim. Bu arada fotoğraf gönderdikten sonra başka anlayan bir kişiyi götürüp orada yeni çıkan bir tane mantardan onun onayını alarak sadece tek bir tane yedim. Tabi herhangibir belirti vermeyince geride kalanları da tükettik. Mantar gerçekten şakaya gelecek bir şey değil. Şu anda yağmur yok. Asıl yağmur sonrası burada başka çeşit mantar çıkıyormuş. Eğer bu mantardan da çıkarsa biraz daha ayrıntılı olarak inceleme yapacağım.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön