Festivalden alıklarımız ve fiyatlar;
Sarı ve Pembe 2 renk gala aldık hediye etmek için 15TL
Güller ile çok aram olmasa da değişik geldiği için turuncu sarı, kırmızı beyaz ve dışı kırmızı içi beyaz olmak üzere 3tane gül aldık tanesi 7.5TL
Diğer alacaklarımızı seralardan almak üzere dönüş yoluna geçtik.
Serasına gitmemizi söyleyen üreticide istediklerimi bulamadım ama
Alisyum ve Çin karanfili'nin kasasını (40 adet) 8TL'den aldık.
Herkesin nasibi ayrıymış gerçekten bakır renkli bodrum papatyalarından arıyoruz diye bir çok serada durduk hepsinden de ayrı şeyler aldık.
Gerberaların saksıları 2 ya da 2.5 TL
Bodrum papatyaları 3 dediler, 2.5TL'den aldık
Mine ve Petunya kasa için 15 TL dediler ancak bodrum papatyalarıyla aynı yerden alınca düz hesap olsun diyince 10 TL ye gelmiş oldu.
En son uğradığımız yerde de minenin faklı bir rengini 50 kuruştan, kokulu küçük karanfillerin saksısını 2TL'den aldık. Üretici bagajdakileri görünce bu mineler gelişmemiş tutmaz bunlar diyip dikmeden altına serpmem için bir gübre verdi, ancak çiçekleri limon ağaçlarının altına dikeceğimiz için bilmediğimiz bir gübreyi kullanmak istemedik.
Oradan ayrılırken "Melisa Çalısı" dediği bir çalı hediye etti üretici. Yaprakları kolonyalı mendil gibi kokuyor

Ben bu gece kokan çiçek açanlardan mı diye sorduğumda ondan olmadığını, 2 yaprağının suya koyulup çay olarak içildiğini ancak 5-6 yaprak koyup fazlaya kaçırılırsa kontrollerde kanda alkol çıkabileceğini abartmamamız gerektiğini söyledi
Bildiğim Melissa çok ağır koktuğu için bence en güzel Melissa komşumun Melissasıdır, bahçivanımız da onlardan olmadığını söyledi ancak emin olamiyorum.
Dönüş yolu arabanın hali

Bagajın arkasında gözükmeyen kısımlar da papatya ve alisyum dolu
Hediye edilen çalı fotoğrafta gülün solunda çıkmış tanıyan var mı?