Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SerDag
sayın Hülyab,
ben Ankara'da yaşıyorum ve CEPA'dan çok ucuz bir fiyata aldım. Üzerinde Fukushu kumquat yazıyordu, başta limon sanmıştım. Bir turunçgil türü o da. Yediveren mi bilmiyorum ama meyveliyken tekrar çiçeklenmesi bana olumlu hisler veriyor.
Başta ben fısfıs ister diye düşünerek her gün ıslatıyordum. Hatta doğru sulamasını öğrenene dek bildiğiniz musluk altına tutuyordum dalları. Artık hiç yapmıyorum.
Batı-güney penceresinde mutlu gözüküyor. Tabii pencereyi sık sık açıyorum. Yanında bir sürü menekşe ve orkideler de vardı, menekşeleri güneş güçlendiği için aldım ama kamkat seviyor güneşi. 1 aya Orkideleri de geriye çekerim, ama bu durur, dayanıyor gibi.
Yerdeğiştirmeden keyfinin kaçtığını ben de okudum ve tevrübe ettim. İlk başta doğu penceresine koydum, hiç hoşlanmadı oradan. 2-3 günde belli etti sevmediğini, 1-2 yaprak attı, hemen buraya koydum çabuk toparladı.
|
Sevgili Serdağ,
Cepadan sanırım bauhaus'tan aldınız kamkatınızı ben nerde olduğunu şimdi hatırlamadığım bir bauhausta bir kamkat gördüm fakat boyu çok ufak ve üstünde iki üç meyvesi vardı fiyatıda 50tl civarıydı sanırım. Benim evdeki daha büyük ve aldığımda üstünde 45 civarı meyvesi vardı ve 35tl.ye almştım sanırım aynı şansı tekrar yakalamam zor olucak