Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selcuk44
İyi günler ,
Bu festival'e gtmeyi çok istiyordum ama Karşıyaka'dan gidecek olursa beraber gideriz diye yazdım ama katılan olmadı. O kırçıllı gül'e hasta idim malesef alamadım.
Bu sene Karşıyaka'da çiçek festvali olsun diye dua ediyorum ama şimdiye kadar bir duyum alamadım umarım olur kim bilir belki bende kırçıllı gül'e sahip olurum.
|
Sayın selçuk44 kırçıllı gül yani sihirbaz gül festivalde bir yerde vardı fiyatı 25 TL idi ve gayet formsuz gözüküyordu. Bayındır yakınında Zeytinova kasabasında küçük bir serada ancak anaçlarını bulduk ve tabi ki satışı yoktu. Aynı gülü baston gül olarak aşılamışlar ve yok satmış. İki yıl önce yine aynı seradan almıştım yolun düşerse bakabilirsin. Bundan başka internet üzerinden satışları da var şu aralar. Mevsim itibariyle pazarlarda bulman zor gibi zira meraklıları çoktan toplamış o gülü. Gülün çok değişken renklerde bordo beyaz, bordo sarı, yalnız bordo açıyor olması bu gülü sihirbaz gül yapmış. Bana göre daha özel yönü gülün formunu koruyarak dalında açık kalma süresinin bir aya yaklaşması ve yaz boyu hiç durmadan gül yapması. Gül meraklısı birinin mutlaka edinmesi gereken bir gül diye düşünüyorum. Saygılar.