View Single Post
Eski 28-04-2013, 13:45   #1675
SerDag
Ağaç Dostu

SerDag's Avatar

Giriş Tarihi: 29-10-2009
Fukushu Kamkat! :)

15 gün önce aldım. Citrus Fortunella Obovata diye yazıyor. Üzerinde iki meyve vardı. Bir meyvesi de koparılmıştı, iki de yavru meyvecik vardı çok küçük.

Çok su ister, başıma iş aldım diye düşünüyordum. Meyveleri var bol ışık lazımdır diye sabah güneşi alan doğu penceresine koydum hiç sevmedi. Küçük meyvecikleri attı. Ancak kısa sürede sevdiği şeyleri keşfettim.

Batı penceresinin içine aldım. Güzel bir aydınlık ve ikindi-akşam güneşi görüyor. 3-4 günde bir sürü filiz verdi, hemen yaprak oldu onlar, 4-5 gün sonra çiçeğe bezendi! Şoktayım. Çünkü internette baharda çiçeklenip meyve verir diye okudum. Yani aldığımda çiçeklenmesi bitmişti. Fazla olgunlaşan bir meyvesini aldım. Toprağını henüz değiştirmedim nasıl bir şey ister bilmiyorum.

Japonya ve Uzak Doğu'da meyvesi çok popüler. Ancak nasıl yetiştirildiğine dair pek bilgi yok.

Sulamasının tıpkı orkide gibi yapılması gerektiğini keşfettim. Başta üstten su veriyordum ama ertesi güne toprak yine kupkuru oluyordu. Su dolu kaba oturtmayı denedim ve işe yaradı. (Yani saksım küçük, ondan mümkün belki de.) 4-5 gündür su istemedi. Toprağın üstü biraz kuru kalıp, alt taraflar nemli olacakmış, üzerindeki kartta öyle yazıyor.

Eklenen Resimler

Düzenleyen SerDag : 28-04-2013 saat 14:10 Neden: ekleme
SerDag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön