Merhabalar,
Geçen yaz nihayet bizimde bahçeli bir evimiz oldu. Sorun şuydu ki ne bahçe düzeni, ne çiçek ekimi, ne de inşaat işlerinden anlayan biri yoktu aramızda. İş araştırmaya ve deneyimlemeye kaldı. Öğrendiklerimizin % 90 ı netten 10 u deneyimlerden( yap boz ile) oldu. Belki bizim çalışmalar da birilerinin işine yarar diye fotoları da paylaşıyor olacağım. Geçen yazı boya ve tadilat işleri ile geçirdik. Bu yaz inşallah bahçe düzeni ile geçecek.
Yorumlarınızı ve değerli katkılarınızı bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler.
bu sooruların hepsini cevaplayabileceğimden emin değilim ama deneyeceğim
Bahçenin bulunduğu şehir : İzmir
Bahçenin büyüklüğü 3 katlı bayağı büyük
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları : güneşi çok bol
Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri: sanırım izmir in havasına soğuk denmez
Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb): konut
Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? : taş gibi toprak ve tamamen yabani orlarla kaplı
Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? 3-5 diyebiliriz.
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? yardım almadık ama hala tasarlamaya çalışıyoruz
Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz - yok
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel): kişisel
Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? henüz birşeyler yok ama umarım olacak
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? evet. havuz, ocak, çardak ve her daim çiçeklerle dolu
Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) hımm bu zor bir soru. birkaç meyve ağacı, yasemin, gül ve isimlerini öğrendikçe yazacağım çiçeklerim
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? geçen sene aldığım ve üstünde çiçekleri olan begonvilim ama bu sene hala kupkuru üzerinde 1 yaprak bile yok
Varsa çok özel bir bitkinizin adı?
Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? henüz değil
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? çeşme
Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? henüz birşey yapmıyorum
Toprak özellikleri bilmiyorum
Kompost yapıyor musunuz?henüz değil
Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? nar ağacını söküp başka bir yere diktim ama tekrar canlanmadı
Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? henüz bir ilaç kullanmadım
Bahçeniz organik mi? %100
Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? henüz kullanmadım
Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? bilmiyorum
Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? -
Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? izmir evka 2 de. bahçeler arasında
İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? henüz yok
Tetanoz aşısı oldunuz mu? hayır