Sebze Adaları ve Espalier Meyva Ağaçları Uygulaması-5
Diktiğimiz ağaçların önünde 15 cm yüksekliğinde tahtadan bir set oluşturmak amacıyla tekrar işe koyulduk. Yine Kestane ağacından aynı kalınlıkta 2 m uzunluğunda tahtalar ile aralarda 20 cm uzunluğunda 5x10 cm uçları sivriltilmiş kazıklar kullandık, montajı aynen adalarda olduğu gibi vidalayarak bitirdik. Gelen tahtaların 1-2 tanesi düz değil eğimli olduğundan istediğimiz kadar düzgün bir hat oluşturamaksa da genel görünüm pek fena olmadı galiba..
Bu arada damla sulama yapabilmek amacıyla her adanın altından sulama boruları döşettik, bunlara birer musluk koyarak ada duvarına sabitlemeyi planlıyorum.
Şimdi ise son olarak adaları, sayın Meyvelitepe'nin bizlerle paylaştığı deneyimlerinden yola çıkarak, ince elenmiş humuslu toprağa ilave olarak, bol miktarda coco-peat, çeyrek torba leonardit, bir miktar kemik tozu ve iz elemente ilave olarak, farklı olarak gübre için keçi-koyun gübresi yerine, üretim yeri bana da çok yakın olan, SOLUCAN GÜBRESİ ile doldurmayı düşünüyorum. Aslında sanırım en zor kısmı bu aşama, çünkü malzemelerin bazılarını hala bulmaya çalışıyorum, artık ne kadarını temin edebileceğim bilmiyorum, artık bulabildiğimiz ile yetineceğim herhalde...
|